torsdag 25 augusti 2011

Den administrativa djungeln

Efter dagens samtal med A-kassan och F-kassan behöver jag lite uppmuntran. Kontentan av informationen var att det är bättre att vara arbetslös än att starta företag och skulle man ändå ge sig på företagande får man se till att vara framgångsrik. Ingen plats för halvmesyrer.

onsdag 24 augusti 2011

Längtan efter att komma vidare

När man väl har bestämt sig för att gå vidare till något annat är det riktigt plågsamt att behöva vänta. För mig blir väntan nästan fyra månader. Jag vill självklart göra ett bra avslut på mitt nuvarande jobb, men det kliar i hela kroppen av längtan framåt. I oktober smäller det! Då kan jag göra vad jag vill. Än så länge är planerna inte klara, men en lite längre bröllopsresa i november känns mycket lockande. Kanske till det här?

måndag 22 augusti 2011

Start

Idag är det 63 dagar sedan jag sa upp mig från mitt jobb som ekonomiansvarig. Det är också 39 dagar tills jag gör min sista arbetsdag och kastas ut i ovissheten. Skrämmande och efterlängtat. Jag har inte använt min semester till att söka nya jobb, vilket jag trodde att jag skulle göra. Jag har använt den till att fundera över vad jag vill göra. För första gången på länge tillät jag mig själv att tänka fritt. Att överväga även alternativ som inte var de klokaste. Jag var tvungen att göra det. Man säger inte upp sig från sitt fasta jobb utan att ha ett nytt på gång. Och skulle man mot alla odds göra något så dumt, är det nästan en skyldighet att utvärdera vad man egentligen vill göra. Att bara hoppa på nästa jobb skulle vara ett stort slöseri. För inte vågar jag göra samma sak två gånger.

Tankarna på att byta karriär har kommit krypande. Drömmen om att starta eget har funnits länge. Idéerna sprudlar, men modet sviktar. Att våga fullfölja även när arbetslösheten börjar nafsa mig i hasorna och pengarna inte längre rasslar in på kontot. Det är min utmaning.