tisdag 29 november 2011

Bada, läsa, sola, äta

Det är vad vi gör om dagarna. På något märkligt vis går de snabbt ändå. När solen börjar gå ner rör vi oss de 15 metrarna upp till vår altan och tittar på solnedgången därifrån. Idag blev det inget rosévin till utsikten. Vi måste akta oss för semesteralkoholismen.

Igår var vi in till nattmarknaden i stan. Jag åt nyfångad fisk, räkor och bläckfisk. Vi har bokat in oss på Mai Spa till på lördag. Stugan har ett så bra läge att vi ville stanna längre än de ursprungliga tre nätterna.

måndag 28 november 2011

Snabbuppdatering från Phu Quoc

Efter några hektiska dagar i Saigon kom vi till ön Phu Quoc i lördags. Här lever vi ett stilla strandliv. Vackert väder, varmt hav och god mat. Vi ägnar oss mest åt att läsa böcker och bada. Vårt första boende var sådär. Vi fick ett ovälkommet besök av några gnagare och fick därför byta rum. Nu bor vi på Mai Spa, i en liten stuga precis ovanför vattnet. Vi har egen  balkong med havsutsikt. Tyvärr finns det inget internet på rummet, så vill vi surfa får vi sitta i restaurangen.

Här hade jag tänkt lägga upp en bild från när vi råkade sno en tjejs hängmatta, men internet är för långsamt.

torsdag 24 november 2011

Resebloggen

Av naturliga skäl kommer detta mest att vara en reseblogg den närmaste månaden. Det börjar närma sig lunch i HCMC och Anders försöker sova bort den begynnande huvudvärken. Det är varmt och fuktigt så vi har tagit en paus på hotellet.  Jag vaknade klockan 02.00 lokal tid. Jetlag. Anders sov något längre. I kväll ska vi träffa Elin, som jobbar här som volontär.

onsdag 23 november 2011

Framme i Saigon

Resan har gått väldigt smidigt. Vi mellanlandade i Bangkok och kom fram till Saigon sent i natt/tidigt i morse svensk tid. Trafiken är precis så galen som vi fått höra. Vi började med att sova tre timmar och tog sedan en liten sväng på stan för att proviantera. Hotellet har wifi så de närmaste dagarna kan vi surfa. Vi har två heldagar i Saigon framför oss. Nu väntar vi på att få sova.

lördag 19 november 2011

Bröllopsfix

Att ett bröllop är över betyder inte att uppgifterna är det. I helgen har vi delat ut inramade bröllopsfoton till våra föräldrar och därmed känner vi oss klara med det sista. Nästan. Vi måste ju iväg på den där smekmånaden också, men det arbetet påbörjas inte förrän nästa vecka. Någon måtta får det vara.



En kväll på casa Fredriksro


I kväll sover jag i mitt barndomshem. Jag har spenderat ett par timmar ensam i huset och det har varit riktigt trivsamt. Inte ett enda spöke har visat sig. Jag var ju 17 år när jag bodde här sist, så kanske var jag mer mörkrädd då.

Pappa och jag har redigerat hans minnesberättelse. Jag skrev den redan i somras, men det har inte blivit tid att göra korrigeringarna förrän nu. Den landade på 16 A4. Att sammanfatta 75 år på så få sidor är en utmaning. Jag skriver och skriver och ändå är det så mycket som inte kommer med.

fredag 18 november 2011

Livet som konsult

I onsdags gjorde jag min första dag på ett nytt kontor. Jag var där som leaderexpert. Det var kul och lätt att komma in i arbetet. Allt görs efter jordbruksverkets regler så arbetet blir det samma på de olika kontoren. Jag åker ju till Asien på tisdsag, så vi bokade in en ny dag i januari. Jag måste säga att det är roligare att göra rekvisitioner som konsult än som anställd. Man får så mycket uppskattning och i stället för att känna att man inte hinner med, märker man hur mycket nytta man gör.

Idag står umgänge med familjen på schemat, samt lite småfix innan vi åker.

tisdag 15 november 2011

Plugga, plugga, plugga

Idag måste jag göra minst en, helst två, inlämningar på min kurs. Ämnena är bildredigering och filformat och det är kanske inte det jag helst fördjupar mig i. Med lite målfokusering funkar det.

Igår gjorde jag den sista inplanerade dagen i Gysinge. De hade alldeles för mycket att göra, men så brukar det ju vara. Jag kunde lätta arbetsbördan lite för min efterträdare och dessutom hjälpa dem att lägga budgeten för nästa år.

I morgon ska jag till ett annat kontor för första gången. Det ska bli kul!

lördag 12 november 2011

Systemkamera

Äntligen har vi en systemkamera! Om jag bara har tålamod att lära mig den ska jag lägga upp resultatet här. De första bilderna blev inte så vackra, men det berodde mer på modellen än fotografen.

Idag hade vi vänner över på lunch. Vi drack vin och kände oss internationella. Sedan åkte vi till ica och kände oss svenska. Anders avstod vinet och är mycket förtjust i ica. Vi har olika nöjen.

fredag 11 november 2011

Svar

Jag har ju lagt alldeles för lite tid på försäljning, men idag fick jag ett svar! Jag skrev till den tidningen för ett par veckor sedan och har inte hört något, så jag trodde inte att det skulle bli något. Det här kan bli spännande!

torsdag 10 november 2011

Landsbygdsgalan

En bild från förra årets gala
Igår var det Landsbygdsgala i Stockholm. Landsbygden skulle hyllas och jag gick tillsammans med gamla jobbet. Galan hölls i Blå hallen i Stadshuset. Maten var god och sällskapet trevligt. Babben Larsson var konferencier och skötte det väldigt bra. Eskil Erlandsson med flera fick dela ut ullbaggar. Kategorierna var bland annat årets landsbygdsföretagare, årets integrationsprojekt och årets leader. Precis som förra året var presentationerna lite för luddiga. Årets jämställdhetssatsning var ett skämt. Det var bara tre nominerade i kategorin och det enda kriteriet verkade vara att kvinnor gjorde något tillsammans. 1800-tal.

Jag fick en chans att umgås en del med tjejerna jag ska jobba hos nästa vecka. De är ett bra gäng så det blir nog en rolig dag.

tisdag 8 november 2011

Lizzie letar läge i Linkan

Dag tre i Linköping. Vi har ingen internetkabel med oss och elevhemmet erbjuder inget trådlöst nätverk. Det gör inte Linköpings kaféer heller tydligen. Jag fick leta länge efter ett wifi.

Utvärdering hittills.
Berg är mysigt, Motala ligger längre bort än man kan tro, Stångån finns liksom slottet bara på kartan, 90-sängar är smalare än jag minns och stan känns större än Uppsala. Fast Gävle känns i och för sig också större än Uppsala.

Jag får flashbacks tillbaka till 2004. Då hälsade jag på Anders på elevhemmet i Uppsala. På dagarna strosade jag runt och lärde känna staden. På nätterna delade vi en 90-säng. Cirkeln är sluten.

fredag 4 november 2011

Inspirationsbild

Här satt jag i sällskap av ett glas vitt och skrev i somras. 

Administrera mera

En morgons arbete tog det att skicka tre fakturor, bokföra några kvitton och en betalning. I mitt gamla program hade det tagit max en halvtimme. Och så marknadsför de programmet som enkelt. My ass.

Nu läser jag "Handbok för frilansare" och filar på lite text. Helgen kommer att spenderas på (marginellt) nordligare breddgrader. Norrland, I´m coming home!

torsdag 3 november 2011

Vi är ett vackert par


Jag hittade en gammal bild på datorn. Tänk er att avla på de där två. Kan inte bli annat än vackra barn.

Prissättning och försäljning

Idag sitter jag på stationen och jobbar.
Trevligt.
Hittills har jag inte lyckats sälja in några skrivjobb, men dock några ekonomijobb. Jag skickade in en ändring till skatteverket så nu är jag ekonomikonsult också. Mest har jag sålt till mitt gamla jobb, men även en dag till ett annat ställe. Att bestämma pris är lurigt och jag vet att jag ligger för lågt. Å andra sidan har jag låga omkostnader så jag kan ta ut det mesta i lön.

Eftersom jag bara har mailat två tidningar än så länge är det väl dags att lägga på lite krut på det området. Det får bli eftermiddagens fokus.