onsdag 18 januari 2012

Magasin

En fördel med det här jobbet är att det är helt legitimt (faktiskt nödvändigt) att läsa magasin. Dags för lite kvällsjobb.

tisdag 17 januari 2012

Att göra hemsida

Jag har blivit tillfråga om ett uppdrag som innefattar att bygga en hemsida. Jag kan ju inte programmering, men mina efterforskningar visar att det kanske inte är nödvändigt. Det finns bra hjälpsiter nu för tiden. I morgon ska jag på ett möte för att höra vad som önskas.

lördag 14 januari 2012

Hundpromenad

Nu har vi haft Ringo i en och en halv vecka. Han rastas fyra gånger om dagen. Jag kan inte bestämma mig för om det är bra eller dåligt. För Ringo är det förstås bra, han skulle nog inte ha något emot ännu fler promenader. Men hur är det med mig?


Det är lite som med träning. Det är jäkligt segt att sätta igång, men när man väl gör det är det skönt och man mår bättre efteråt. Eftersom vädret varit ganska otrevligt på sistone har jag dragit mig för varje promenad. När vi sedan är ute är det ganska skönt och efteråt är jag mycket piggare. En dag som denna hade jag säkert inte stuckit ut näsan utanför dörren om det inte vore för hunden. Jag antar att promenaderna mest är av godo ändå.

fredag 13 januari 2012

Ekonomisk konsultation

I onsdags var jag ute på ett leaderkontor och jobbade. Ringo fick följa med och skötte sig mycket bra. Han blev bortskämd med hundben och klappar. Dagen ledde till att vi bokade in fler dagar i januari. Kanske blir det även mer framöver.

Igår var jag hos brorsan i Stockholm och hämtade kvitton till det andra företaget. Bokföring är kanske inte världens roligaste syssla, men nödvändigt. Bara att köra igång.

tisdag 10 januari 2012

Segare än kola...

... så känner jag mig. Varken idag eller igår har energin varit på topp. Svårt att få något gjort. Är det dags att sova snart?

lördag 7 januari 2012

För lång semester

Lagom mycket semester skapar energi.
Detta inlägg kommer att handla om rastlösheten som infinner sig av en för lång semester. Att tillbringa en månad i Asien skapade knappast någon rastlöshet. Snarare energi och kreativitet. Men att därefter tillbringa två julveckor hemma i stan blev kanske lite för mycket. Nu börjar jag känna mig som en dagdrivare. På måndag öppnar Sverige igen och jag kan börja ta tag i min försäljning. Det ska bli skönt. Det börjar bli dags att dra in pengar.

Jag har en dag inbokad på ett leaderkontor till veckan. Det ska bli kul! Jag har också två krokar ute. Det gäller lite längre uppdrag så det vore bra om det gick igenom. Det ena kräver en del webkunskaper, men grejar jag det inte själv får jag väl hyra in någon som kan hjälpa mig.

Trätandborste

Mera trä! När jag ändå är inne på ämnet (se Weewood) tycker jag att trätandborstar är snygga också. Jag har inte provat, men om de är bra att borsta med kanske det blir ett skifte i det Frankströmska hemmet. Mer trä och mindre plast är min devis just nu.

här ser de ut.

fredag 6 januari 2012

Torp i Linköping

Igår tog vi med oss Ringo till Linköping för att titta på ett torp som vi kanske ska hyra. Det måste rustas, men kan bli riktigt fint. Det hade två våningar, många rum och balkong mot ån. Öppen spis och kakelugn, men ingen vedspis. Nåja, två rätt av tre är inte så tokigt. Jag är egentligen ingen slättmänniska, men det var inte så långt till skogen.

söndag 1 januari 2012

Visionboard

Förra året övertalade jag Anders att vi skulle göra visionboards för 2011. Jag hade tillfälligt glömt att han hatar allt som har med pyssel, klippa och klistra att göra. Kanske hänger det ihop med hans begåvning inom området. Jag fick mig i alla fall ett gott skratt och det var väldigt kul att ta fram dem nu. En del har gått över förväntan, annat helt glömts bort. Rest har vi till exempel gjort en och en halv månad det här året, medan teaterbesöken varit glesa. Vi har spenderat mycket tid i Axmar och jag har startat eget, men det blev varken någon vandring eller orientering. Några av de största händelserna 2011 var att:

* Vi gifte oss i juli
* Jag sa upp mig från jobbet
* Jag startade eget
* Vi bestämde oss för att byta stad

Efter en månads tjat har Anders nu gått med på att göra visionboards även för 2012. Jag tror att det kommer att hända mycket. 2012 kommer att bli minst lika spännande som 2011.