lördag 25 februari 2012

JMK

I onsdags började jag plugga en kurs i journalistiskt skrivande på JMK i Stockholm. Det visade sig vara en riktig fullträff! Ämnet är intressant, övningarna roliga och människorna trevliga. Lärarna är både kunniga, trevliga och duktiga på att föreläsa. Jag är så nöjd!

Första dagen fick vi öva på att skriva notiser av längre texter. Det var kul och lärorikt att få feedback. Andra dagen fick vi i uppgift till på måndag att göra en intervju med en expert inom något område. Jag tyckte att det kändes rätt läskigt, men nu är intervjun genomförd och nedskriven. Jag hittade en doktorand på SLU som berättade om hur musslor kan användas för att minska övergödningen i Östersjön.

Kursen går på halvfart, vilket är bra för då kan jag jobba samtidigt. Vi har bara träffar en gång per vecka och det är ju också bra eftersom jag måste pendla till Stockholm. Fast just nu känner jag att jag helst skulle ha velat gå på heltid i ett läsår. Tänk att det kan vara så kul att plugga!

tisdag 21 februari 2012

Livsnjutning

Idag var det vår i luften! Tänk vad solen kan vara upplyftande. I morgon ska jag till JMK i Stockholm för första gången. Jag lånade några kursböcker på bibblan häromdagen och passade på att läsa en på vår soliga balkong. Det blir väldigt varmt inne i hörnet så man kan börja sola på balkongen redan så här års.



Idag hade varit en lämplig dag att åka ut till en kund och arbeta ihop lite konsultarvode, men Anders hade bilen så jag fick stanna hemma. Inte så tokigt visade det sig. En glass hann jag med också.

måndag 6 februari 2012

Bloggsamvetet

Jag loggar in på bloggen och kollar statistiken. När jag ser att en massa läsare varit inne trots att jag inte uppdaterat på så länge får jag dåligt samvete. Här kommer en snabbuppdatering.

Idag har jag installerat ett nytt bokföringsprogram eftersom det gamla höll på att göra mig tokig. Nu måste jag bokföra klart så att jag kan lämna in momsrapporten i tid. Jag skickade också en faktura, det är alltid trevligt. Kvällen spenderas framför nya tvn. Tack vare Anders har jag typ hundra kanaler att välja mellan så det lär inte gå någon nöd på mig.