fredag 23 mars 2012

I behov av inspiration

Jag har noll inspiration för veckans uppgift. Det ska bli en nyhetsartikel och jag kan inte välja ämne. Kanske kan Badskumt ge lite inspiration. Kanske borde jag läsa den på balkongen. I solen.

fredag 16 mars 2012

Sen skatt och pizza

Idag har jag sysslat med administrativa uppgifter som bokföring och fakturering. Jag lyckades äntligen få igång vår skrivare vilket gjorde att mycket som legat och dragit kunde göras klart. Av en slump kom jag på att vi passerat den 12:e då skatteverket vill ha in deklarationerna så det fick jag sätta igång med direkt. Vet inte hur jag lyckats glömma det, men nu är det klart i alla fall.

Om en stund ska jag åka bort till Gränby Centrum för att inhandla lite kontorsmaterial och pizzaingredienser. Anders kommer hem från Linköping i kväll och vi har bjudit in några kompisar på hemlagad pizza.

onsdag 14 mars 2012

På väg till Stockholm

Om en liten stund ska jag kila iväg till tåget. Vi har sovmorgon idag. Sedan ska vi gå igenom våra reportage. Jag skrev ett från Vildmarksmässan som jag besökte i fredags.

Jag såg att Jordbruksverket söker skribenter, men de gör det via upphandling. Jag har ju jobbat inom landsbygdsprogrammet så det hade passat mig bra, men att läsa regelverket ger mig huvudvärk.

Det är sol idag!

torsdag 8 mars 2012

Årstidsväxlingar

Jag har aldrig gillat tillkomsten eller avslutningen av vintern. November är årets värsta månad tätt följd av mars. Världen är ful och det finns ingen glädje i att vara utomhus. Jag trivs väldigt bra i naturen och kanske är det därför jag har så svårt för de här månaderna. De är som gjorda för att man ska kura ihop sig i soffan. Under dessa månader blir jag ofta väldigt intresserad av att flytta till varmare breddgrader. Förra året planerade jag för Australien, men hamnade så småningom en månad i Asien. Inte så tokigt, men drömmen vore att kunna spendera en längre tid utomlands vintertid. En blick ut genom fönstret och jag blir motiverad.

måndag 5 mars 2012

Lyxsallad

I kväll äter jag frozen vanlijyoghurt med vindruvor, melon, banan och blåbär till kvällsmat. Smaskens! Det räcker till frukost också. Det här borde jag göra varje dag.

Idag har jag varit ute hos en kund hela dagen. Man blir snurrig av alla siffror till slut. I morgon var de upptagna med möten så jag får en ledig dag. Ska passa på att klippa mig. Sist kostade det 60 kr. Det var i Thailand. Jag har en känsla av att det kommer att bli dyrare i morgon. Förhoppningsvis blir det också bättre. För att få valuta för pengarna ska jag nog klippa av en bra bit.

Jag borde börja städa lägenheten också. Vi har visning på söndag och Anders kommer inte hem förrän fredagkväll. Hur noga måste man vara tror ni?

Sist men inte minst måste jag läsa ett kompendium till lektionerna på onsdag, men det är ett rent nöje. Det består av ett antal reportage och personporträtt, bland annat av ett gatubarn i Tjetjenien och en terrorist i Jerusalem. Intressant läsning.

torsdag 1 mars 2012

Reportage

Idag har jag ägnat mig åt tråksysselsättningar som bokföring och liknande. Gårdagen var roligare. Då var jag på JMK och tränade på att skriva beskrivande. Vi fick till exempel i uppgift att skriva utifrån ett visst sinne. Jag beskrev ett rum utifrån hörseln.
Nästa uppgift är att antingen göra ett reportage eller ett personporträtt. Det svåraste är att komma på något/någon bra. Ämnet är inte alls begränsat.