onsdag 16 maj 2012

Artikeln till Driftig

Jag glömde ju lägga upp länken till artikeln. Den har legat ute ganska länge. Nåväl, här kommer den i alla fall.

Driva företag på landsbygden

tisdag 15 maj 2012

Lurviga golv


Så här såg golven på bottenvåningen ut efter att den här herrn varit på besök idag. Jag har varit hundvakt till grannarnas bjässe. Tur att han är lika snäll som han är stor. En riktig knähund som gärna sticker in huvudet när jag försöker jobba vid datorn.


På sätt och vis borde han få komma hit och lurva av sig en gång i veckan. Det är mycket roligare att dammsuga när det är riktigt skitigt. Men jag blir nog inte dagmatte åt den här jycken. Sån städmani har jag inte.

torsdag 10 maj 2012

Regn på schlätta

Det fick bli en bild från ytterdörren för det här
regnet går jag inte ut i.
Regn, regn, regn... dagens cykeltur fick stryka på foten till förmån för en promenad till postlådan. Tråkigt eftersom jag var laddad på att sticka ut med cykeln. Igår tog jag en jättefin tur på en mil kring grannskapet. Ett bra sätt att lära känna trakten och skonsamt för fogarna har jag hört.

Enda fördelen med regnet är att det tar bort lukten. Våra hyresvärdar gödslade åkrarna i tisdags och det märks så fort man sticker näsan utanför dörren. Det ska vara borta inom några dagar har vi hört.

Annars trivs vi bra på farmen. Huset är rymligt och mysigt och vi har en egen liten gräsplätt att fika och sola på. Vi gillar lugnet och omgivningarna. Snart kommer de släppa korna på ängen på andra sidan ån. Mysigt. Våra hyresvärdar är hur snälla som helst och fixar sådant som vi inte ens hunnit tänka på. Det här blir nog bra!